“Весняна Першість України з радіозв’язку на УКХ “

Змагання проводяться організацією Ліга Радіоаматорів України одночасно з першими та другими субрегіональними змаганнями IARU R1.

 Змагання проводяться на місцях в два тури та різні дати за календарем:

Перший тур: в перший повний вікенд березня з 14:00 UTC суботи до 13:59 UTC неділі. (в 2020 році 7 – 8 березня).

Другий тур: в перший повний вікенд травня з 14:00 UTC суботи до 13:59 UTC неділі (в 2020 році 2 – 3 травня).

Види модуляції : CW, SSB, FM

Діапазони: від 144 МГц до 250 ГГц


:: КЛАСИ ::

Категорія Single (SO MB один оператор MIX ) – станції з одним оператором без допомоги інших осіб під час змагань , допускається наявність не більше одного сигналу в будь-який момент часу на використовуваних діапазонах.

Категорія Multi (MO MB багато операторів MIX ) – колективні учасники, допускається наявність не більше одного сигналу на кожному з використовуваних діапазонів в будь-який момент часу.

Категорія Phone (SO MB вид випромінювання тільки Phone) – станції з одним оператором без допомоги інших осіб під час змагань, допускається наявність не більше одного сигналу в будь-який момент часу на використовуваних діапазонах, визначаються і підводяться підсумки в окремій категорії.

Категорія 6 HOURS: Станції з однієї позиції, з будь-яким числом операторів та які працюють згідно з 6 годинним правилом. Сегмент часу 6 годин може бути поділено максимум на 2 періоди. Час першої QSO починає стартовий час першого періоду. За роботою в 2 періодах, пауза між двома періодами повинна бути не менше 2 годин. Перший розрив між QSO в 2 години та більше між 2 послідовними QSO означає сегмент паузи. Бали нараховуються тільки за QSO в спільному 6 годинному сегменті часу. Учасники можуть працювати більше 6 годин, в цьому разі вони надсилають повний log. Contest-robot автоматично зробить вибір 6 годинної частини з log-а, зв’язки поза 6 годин будуть для check-log.

Категорія FOREIGN (SO/MO MB) – усі іноземні станції (за умови наявності жодного підтвердженого QSO з Україною).

Окремо виконується залік для радіоаматорів України за радіозв’язкі в межах України. Переможці при наявності спонсорів нагороджуються в кожної залікової категорії.

До заліку приймаються радіозв’язки, проведені з використанням всіх видів проходження на УКХ, за винятком зв’язків через активні ретранслятори та EME.

Забороняється проведення радіозв’язків в змаганнях на приймально-передавальних частотах ретрансляторів.

Під час змагань в кожному турі зараховується один радіозв’язок з одним кореспондентом на кожному діапазоні незалежно від виду випромінювання.

Учасники можуть розташовуватися в місцях постійного розташування ( вдома, на дачі, на даху будівель ) або в польових умовах ( на вершині гори, височини, на відкритій місцевості і т.ін.).
Все обладнання станції ( передавачі, приймачі та антени, і т.ін) повинні бути розташовані в межах єдиного кола діаметром не більше 500 метрів.

Радіозв’язки з кореспондентами, що знаходяться на рухомих об’єктах ( наземному, повітряному і водному транспорті ), не зараховуються.

:: КОНТРОЛЬНІ НОМЕРИ ::

Контрольні номери складаються з RST або RS та порядкового номеру зв’язку починаючи з 001 та шестизначного умовного позначення місця розташування радіостанції ( QTH – loc ) . Наприклад: 599006 KО50FJ або 59008 KN67QV

:: ОЧКИ ::

На всіх діапазонах бали за зв’язки нараховуються з розрахунку 1 очко за 1 км. відстані до кореспондента, при цьому кількість очок дорівнюватиме цілій частині відстані, яка обчислюється між центрами малих квадратів QTH-loc станцій плюс км.Обчислення відстаней здійснюється за допомогою сферичного рівняння геометрії (Noordwijkerhout. 1987).
За повторні зв’язки бали не нараховуються. Виняток, якщо попередній зв’язок на діапазоні не підтвердився з якихось причин.

Допускається використання публічних «мереж оповіщення» та призначення скедів. Забороняється self – spotting.

Забороняється передача обов’язкових параметрів QSO будь-якими каналами зв’язку відмінними від роботи в ефірі на заявленому діапазоні позивні, контрольні номери, час QSO.

Часом проведення зв’язку вважається момент його закінчення, в звітах вказується в UTC.

:: МНОЖНИК ::

Немає.

:: ПІДРАХУНОК РЕЗУЛЬТАТУ ::

За результат приймається сума місць, зайнятих учасником на кожному з діапазонів в кожному турі. Результатом учасника за сумою двох турів, вважається сума місць в кожному турі за умови обов’язкової участі в двох турах. Переможцями рахуються учасники з найменшою сумою місць. При однакової суме місць перевага віддається учаснику з більшою сумою балів за 2 тури.

Результати підрахуються окремо по кожному діапазону.

Абсолютні Переможці (володарі Кубка VHF) в багатодіапазонному заліку (144/432) за 2 тури визначаються по сумі місць на кожному діапазоні в кожному турі, в разі, коли учасник не працював на окремих діапазонах, его місце = “останнє місце + 1”.

Абсолютні Переможці (володарі Кубка SHF) в багатодіапазонному заліку (144-up) за 2 тури визначаються по сумі місць на кожному діапазон в кожному турі, в разі, коли учасник не працював на окремих діапазонах, его місце = “останнє місце + 1”.

:: НАГОРОДИ ::

Учасники, що посіли призові місця в кожному турі в категоріях Single SOMB , Multi MO MB нагороджуються дипломами відповідних ступенів.

Учасники обох турів в категоріях Single SO MB, і Multi MO MB, що посіли перше місце за сумою роботи в двох турах за радіозв’язкі в межах України при наявності спонсорів нагороджуються Кубками в кожної залікової категорії.

Учасники обох турів в категоріях Single SO MB, і Multi MO MB, що посіли перше місце за сумою роботи в двох турах з усіма учасниками, при наявності спонсорів нагороджуються плакеткамі.

Переможці за 2 тури по кожному діапазону нагороджуються дипломами. При наявності спонсорів кубками нагороджуються абсолютні переможці по усіх діапазонах (SHF Cup), а також окремо по діапазонах 144+432 МГц (VHF CUP).

Учасник в категорії Single SO MB (вид випромінювання тільки Phone), що посів перше місце за сумою роботи в двох турах, при наявності спонсорів нагороджується плакеткою переможця “Весняний Кубок України з радіозв’язку на УКХ” в своїй категорії.

Іноземні учасники, що посіли призові місця в кожному турі, нагороджуються дипломами відповідних ступенів.

Іноземний учасник (команда), що посів перше місце за сумою роботи в двох турах, при наявності спонсорів нагороджується плакеткою переможця “Весняний Кубок України з радіозв’язку на УКХ” в своїй категорії.

:: ЗВІТИ ::

Кожен учасник або команда, незалежно від кількості проведених радіозв’язків, складає звіт окремо за кожний діапазон. Звіт складається в електронному вигляді в стандарті REG1TEST (EDI).
В титульній частині звіту обов’язково повинні бути : позивний, ім’я та прізвище, QTH – локатор, категорія учасника, електронна адреса -латинський алфавіт.

:: АДРЕСА ДЛЯ ЗАВАНТАЖЕННЯ ЗВІТУ ::

 Звіти про участь необхідно завантажувати на електронний сервер – робот:

http://www.opencontest.org/

Відповідно до рекомендацій ( літ.1 , п.5.3.10 ) , звіти завантажені на вказаний в Положенні робот- сервер надсилаються національним УКХ – Контест менеджером суддівській колегії УКХ змагань IARU R1.

:: ТЕРМІН ДЛЯ ЗАВАНТАЖЕННЯ ЗВІТУ ::

 Звіти повинні бути завантажені на електронний сервер – робот не пізніше другого понеділка до 13:59 UTC , після закінчення кожного туру змагань. Протягом терміну прийому, допускається повторне завантаження звітів, при цьому в залік приймається останній.

:: ДОЗВОЛЕНІ КОРЕСПОНДЕНТИ ::

До участі в змаганнях запрошуються всі радіоаматори 1 району IARU , які мають дозвіл на використання аматорських діапазонів від 144 МГц до 250 ГГц.

 Всі учасники повинні суворо дотримуватися принципів HAM SPIRIT , духу змагань та вимог Адміністрації зв’язку своєї країни.

В змаганнях беруть участь оператори індивідуальних ЛРС та команди до складу яких входить 3 оператори.

Залік радіозв’язків проводиться відповідно до рекомендацій і правил УКХ змагань 1 -го району IARU .

Радіозв’язок не зараховується обом кореспондентам, якщо різниця в часі проведення зв’язку більше ніж 10 хвилин або невідповідність позивних у звіті.

Радіозв’язок не зараховується обом кореспондентам у яких в звіті не збігається прийнятий – переданий RST, контрольний номер або квадрат QTH локатора.

:: КОМЕНТАРІ ::

Публікація результатів змагань та додаткова інформація на сайті УКХ Комітету ЛРУ http://www.vhf-uarl.org/ та http://www.opencontest.org/

:: УМОВИ ДИСКВАЛІФІКАЦІЇ ::

Підведення підсумків здійснюється УКХ Комітетом ЛРУ, з використанням звітів по обміну з радіоаматорськими організаціями інших країн IARU R1 , серверів – колекторів , стежить за дотриманням УКХ частотного плану IARU R1 і принципів “fair play “, залучає експертів для моніторингу та системного аналізу.

Учасники , які порушили частотний план IARU R1 , регламент аматорського радіозв’язку , які сфальсифікували результати ( приписки , формування ” груп підтримки ” лідерів , робота декількох операторів в категорії Single і.т.ін. ) дискваліфікуються. Дані про таких учасників передаються до суддівської колегії УКХ змагань IARU R1.

Головний Суддя змагань: Д.М.Згода (UT5EO), СНК України

Суддя змагань: Д.Ф.Згода (UT0EO)

Дніпропетровська область

Закрити меню